« terug naar vorige pagina

Running therapie

Wat is running therapie? 

Het doel van Running therapie is op een ontspannen manier hardlopen in de buitenlucht om je zo fysiek als mentaal beter te voelen. 

Voor wie is Running therapie bedoeld? 

We weten dat bewegen gezond is en dat het ook een groot positief effect heeft op je brein. Running therapie kan helpen bij verschillende soorten klachten als somberheid, stress, angst, paniekklachten, lusteloosheid en piekeren. Regelmatig hardlopen kan deze klachten verminderen. Dit doen we op een laagdrempelige ontspannen manier in de buitenlucht. Je hoeft niet sportief te zijn of aan een bepaald niveau te voldoen.  Je gaat ontdekken dat bewegen een prettig effect heeft op je lijf en je mentale gezondheid. 

Werkwijze 

Allereerst plannen we een individuele kennismaking/ intakegesprek om helder te krijgen met welk (persoonlijk) doel je running therapie wil volgen. Daarnaast krijg je wat uitleg over de training, advies over kleding/schoeisel. En natuurlijk is er ruimte om al je vragen te stellen. Je vult ook een vragenlijst in om je klachten in kaart te brengen en deze vul je ook aan het eind van de 10 weken in. Zo krijgen we in beeld wat voor effect running therapie op je klachten heeft. 

 Wanneer starten we? 

De groep bestaat uit 4 tot 6 personen. Tijdstip: iedere vrijdagmiddag van 13.30- 15.00. Na afloop is er een moment voor koffie/thee en evalueren we de sessie. 

We starten medio februari 2024. 

De running therapeut 

Mijn naam is Carolien Dijkmans. Ik ben 42 jaar oud en woonachtig in Harderwijk. Ik vind het leuk om buiten te zijn en mensen te enthousiasmeren om op een actieve manier aan hun klachten te werken. 

Naast dat ik vanaf februari in dienst ben bij Medi-Stad (huisartsenpraktijk Warande en huisartsenpraktijk Mangard) werk ik als Cognitief Gedragstherapeutisch Werker/ Running therapeut binnen een specialistisch centrum voor Angst-en Dwangklachten. Van oorsprong ben ik psychiatrisch verpleegkundige en heb ik op verschillende plekken binnen de GGZ gewerkt. 

Hoe en waar aanmelden 

Je kan je aanmelden via je POH-GGZ/ POH-SOM of vraag een e-consult aan bij Carolien via MGN/Medgemak  

Voor meer informatie zie ook onderstaande link;  

 https://youtu.be/G46zmPcPf_M?si=Yfug0vPSkEehGxs3